Magyar szemmel fotópályázat 3. – Kézenfogva

Magyar szemmel fotópályázat 3. – Kézenfogva

Harmadik alkalommal hirdettük meg a Magyar szemmel fotópályázatot. 2024 az együttműködő nemzet éve a nemzetpolitikában. Az együttműködés kapcsolataink építőeleme, legyen szó akár a családról, akár a helyi közösségekről vagy a nemzetről. Mi, magyarok egymás kezét fogjuk – sokszor csak jelképesen, máskor azonban valóban összekapaszkodunk.

Arra biztattuk a pályázókat, hogy örökítsék meg, gyűjtsük össze és mutassuk meg a világnak azokat a pillanatokat, amikor megfogjuk egymás kezét, összetartunk, így egyénekből közösséggé kovácsolódunk.

Pályázatunknak három témája volt: a család, a helyi közösségek és a nemzet. Ebben a három témában vártuk a pályázók fotóit a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt.

A jelentkezési időszak május 24-én lezárult.

Zsűri

A zsűri tagjai:

Majoros Árpád Csaba fotóriporter
Mohos Zsófia fotográfus
Kinda Botond AFIAP fotóművész, a Magyar Szemmel fotópályázat korábbi díjazottja
Csibi Krisztina etnográfus, a Magyarság Háza igazgatója
A Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai

Nyeremények

Minden kategória összes témájában az alábbi nyereményekkel gazdagodtak a díjazottak:

1. helyezett: 300.000 Ft
2. helyezett: 200.000 Ft
3. helyezett: 100.000 Ft

A három kategória mellett Közönségszavazást is hirdettünk, melynek nyertesei szintén a fenti díjazásban részesülnek.

Pályázati feltételek

 • A pályázat mindenki számára nyitott, aki elfogadja a részvételi feltételeket és a témának megfelelő pályázati anyagot nyújt be.
 • A fotópályázatban három kategóriát hirdetünk:
  • Család
  • Helyi közösségek
  • Nemzet
 • A Család kategóriában azok a 16. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. Olyan alkotásokat várunk, amelyek témája legfontosabb szövetségeseink, támogató közösségünk, a család. Célunk, hogy a Család kategóriával bemutassuk annak jelentőségét, erejét az életünkben, és szemléltessük a családi kötelék megbecsülésének fontosságát.
 • A Helyi közösségek kategóriában azok a 16. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. Ebben a kategóriában arra kérjük a pályázókat, hogy mutassák be tágabb környezetüket, helyi közösségüket. Olyan fotókat várunk, amelyek bemutatják egy-egy helyi közösség történetét, mindennapjait, a kisközösségek erejét.
 • A Nemzet kategóriában azok a 16. életévüket betöltött személyek nevezhetnek, akik fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítenek a megadott témának megfelelő pályázati anyagot. A kategória célja, hogy a fotók erejével láttassa a nemzeti összetartozás erejét.
 • Beküldési határidő: 2024. május 24. A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
 • Nevezési díj: nincs.
 • Egy pályázó mindhárom kategóriában nevezhet egy-egy fotóval.
 • A pályázati anyagot a kulhonimagyarok.hu/fotopalyazat-regisztracio-2024 űrlap hiánytalan kitöltésével lehet csupán benyújtani.
 • A pályázati kiírásnak vagy a témának nem megfelelő anyagokat nem áll módunkban elfogadni. A pályázati anyagokat a szakmai zsűri saját szempontrendszere alapján szűri.