Videós pályázat - Külhoni Magyarok

Minden szava arany – videós pályázat

Dédszüleink, nagyszüleink, időseink igazi példaképek. Olyan értékrendet képviselnek, amely igazi kincs a mai rohanó világban. Történeteik például szolgálnak a fiatalok számára. Tapasztalataik lehetővé tették, hogy a legnehezebb időszakokat is átvészeljék – fel nem adásban, szeretetben, boldogságban.

Mutassuk meg együtt, hogy milyen nagy becsben tartjuk időseink gondolatait! A Minden szava arany videós pályázat azzal a céllal jött létre, hogy dédszüleink, nagyszüleink, vagy a környezetünkben élő idősek elmondhassák a nagyközönségnek, hogy hogyan kell, és hogyan érdemes élni. Várjuk azokat a motiváló, inspiráló gondolatokat, amelyeket a szépkorúak saját élettapasztalataik, életpéldájuk alapján fogalmaznak meg.

Különdíjasok

Albert Éva
Bakos Gyöngyvér Ilona
Balázs Vajk-István,
Bálint Botond
Beöthy-Molnár Benedek
Biró Levente
Galambos Dávid
Halmágyi Gábor
Hanzély Benedek
Incze Csaba
Nagy Benjámin
Nagy Gergő
Osztie Balázs
Papszász Péter
Puksa Mátyás Ferenc
Szabó Helga
Uglik Auróra
Unguran Károly-Arnold

Zsűri

Berecz András
(ének- és mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész)

Mezei Ádám
(Jószolgálat-díjas szociális munkás)

Tóth-Piusz István
(a Magyar szemmel fotópályázat Nemzetpolitikai Államtitkárság különdíjasa)

A Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai

Nyeremények

1. helyezett
Asus laptop, Bluetooth sapka, Hama digitális képkeret
2. helyezett
Xiaomi Mi 1S Elektromos roller, Bluetooth sapka, Hama digitális képkeret
3. helyezett
Xbox Series S, Bluetooth sapka, Hama digitális képkeret

További 17 pályázó egy-egy Nagyi, mesélj! - Kérdezgetős-felelgetős családi naplót és a Nemzetpolitikai Államtitkárság által felajánlott ajándékcsomagot nyer.

Pályázati feltételek

  • A pályázat mindenki számára nyitott, aki betöltötte a 14. életévét, és még nem múlt el 30 éves, elfogadja a részvételi feltételeket és a témának megfelelő pályázati anyagot nyújt be.
  • Téma: kérdezzük meg nagyszüleinket, időseinket, hogyan kell és érdemes élni! Mi a fontos az életben? Mivel lehetne motiválni a fiatalokat? A pályázó olyan idős személlyel készítsen videót, akire felnéz, aki motiválja. A leginspirálóbb történetek, saját élettapasztalataik, saját életpéldájuk alapján.
  • A pályázatra amatőr filmeket várunk, maximum 3 perc hosszúságúakat, az ennél hosszabb pályázati anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
  • Beküldési határidő: 2022. január 9. - a határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
  • A videót a pályázónak YouTube-ra kell feltöltenie nyilvános vagy a link birtokában megtekinthető, nem listázott formában.
  • Nevezési díj: nincs
  • Egy pályázó egy videóval nevezhet.
  • A pályázati kiírásnak vagy a témának nem megfelelő anyagokat nem áll módunkban elfogadni, a pályázati anyagokat a szakmai zsűri saját szempontrendszere alapján szűri.