Az idei Lake Hope-i Itt-Ott Találkozó zárónyilatkozata - Külhoni Magyarok
általános Diaszpóra Hírek

Az idei Lake Hope-i Itt-Ott Találkozó zárónyilatkozata

2022. augusztus 3-7. között került sor a Magyar Baráti Közösség (MBK) ötvenedik, a Lake Hope-on 47. Itt-Ott Találkozójára.

A találkozón az MBK a következő zárónyilatkozatot fogadta el:

  • A továbbiakban is folytatja közösségépítő és -fenntartó tevékenységét, annak minden vonatkozását, beleértve az internetes bővített jelenlétet, a kalendáriumkiadást és -terjesztést, valamint barátaink, volt fiataljaink megszólítását, bevonását.
  • A jövő évi, 2O23-as találkozóra előreláthatóan ismét augusztus első hetében kerül majd sor, a kabinfoglalás erre az időre a Lake Hope Parknál megtörtént. Az időpontot a részletes tudnivalókkal és műsorral a szervezők időben közölni fogják.
  • Anyagilag az MBK egészséges állapotban van, bevételeink az adakozásokkal együtt fedezték találkozónk költségeit.
  • Az MBK folytatja az amerikai magyar diaszpóra életében eddig is betöltött tevékenységét, együttműködve a HAC-Amerikai Magyar Koalícióval, s a többi helyi vagy nemzeti magyar közösséggel és intézménnyel, az észak-amerikai magyar élet megtartása és erősítése érdekében.
  • Az MBK folytatja a magyar nagykövetséggel, az amerikai magyar főkonzulátusokkal, közösségi diplomatáival való termékeny együttműködését, a kölcsönös tájékoztatást, valamint részt vesz ezeknek közösségi akcióiban.
  • Az MBK folytatja a Magyarország Barátai Alapítvánnyal és Közösséggel való partneri együttműködését, részt vesz a találkozóin és megosztott tevékenységében.
  • Az MBK ápolja kapcsolatait a Kárpát-medencei magyar kisebbségekkel, kiáll jogaik, autonómiájuk védelmében. E vonatkozásban különösen fontos a többszörösen veszélyeztetett kárpátaljai magyar közösség támogatása.
  • Az MBK egyetért Magyarországnak a menekültek támogatására, az ukrajnai háborúnak mihamarabbi befejezésére és káros következményeinek korlátozására irányuló tevékenységével .
  • Az MBK, a diaszpóra többi szervezetével együtt, megvédi a magyarság, Magyarország jó hírnevét, és egy jó, kiegyensúlyozott amerikai-magyar viszony fenntartása érdekében fáradozik továbbra is.

Shelby, 2O22 augusztus 18.                        MBK Tanács , Kovalszki Péter elnök

 

Kapcsolodó cikkek