Délvidék csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország Vajdaság

Délvidék csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát

Délvidék csapata nyerte meg a III. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyet hat Kárpát-medencei csapat részvételével rendeztek meg pénteken és szombaton Topolyán.

Magyar Zoltán, a parlamenti válogatott szövetségi kapitánya, a torna igazgatója a szombati eredményhirdetés után az MTI-nek elmondta, pénteken voltak a csoportmérkőzések, ahol 2×25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztók, ahol 2×35 percesek voltak a meccsek a topolyai TSC Arénában.

Topolya, 2023. június 18.
A Topolyai Sport Club (TSC) által közzétett képen az Országgyûlés csapata a III. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornán, a bronzmérkõzés után a topolyai TSC Arénában 2023. június 17-én. A hátsó sorban Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b5), Magyar Zoltán, a parlamenti válogatott szövetségi kapitánya, a torna igazgatója (b4), Barcza Attila, a Fidesz parlamenti képviselõje (b), Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára (j3), Szõllõsi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport fõszerkesztõje, a magyar futball hagyományának és Puskás Ferenc örökségének nagykövete (j), az elsõ sorban Kovács Zoltán, a Fidesz parlamenti képviselõje (j4) és Balázs Pali elõadómûvész, énekes (j). A kétnapos tornán hat Kárpát-medencei csapat – Erdély, az Országgyûlés, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Csángóföld – vett részt június 16-án és 17-én. A gyõztes a Délvidék csapata lett, második Erdély, a harmadik Kárpátalja és negyedik a parlamenti válogatott.
MTI/TSC/Sörfözõ Kornél

Az első napon az A csoportban Erdély, az Országgyűlés csapata, Felvidék, a B-ben pedig Délvidék, Kárpátalja, Csángóföld lett a sorrend. Ezeket a mérkőzéseket a Fociakadémia pályáján játszották a csapatok. A zárónapon, a TSC Arénában a bronzmeccsen Kárpátalja 2-1-re legyőzte a parlamenti válogatottat, a döntőben pedig Délvidék 3-0-ra verte Erdély csapatát. A kétnapos program részeként a csapatok ellátogattak Szabadkára is.

Ez volt a harmadik ilyen esemény, az elsőre 2021-ben, Csíkszentdomokoson, a másodikra pedig tavaly Budapesten került sor. A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is részt vett a mérkőzéseken. A részt vevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, „civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak.

A negyedik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését Felvidék vállalta el.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke