Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot - Külhoni Magyarok
általános Hírek Horvátország

Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

Brüsszel terrorizálja Magyarországot, de én örömmel megyek oda, beszélni olyanokkal, akik nem ellenségek – jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfő csütörtökön újságíróknak, hozzátéve, hogy Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, amit nem mondhat el más szomszédokról.

A horvát elnök Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik Budapestre, magyar hivatali kollégája a Sándor-palotában fogadja pénteken. A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Milanovic várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik, valamint a magyarországi horvát közösség képviselőivel, továbbá meglátogatja a Horvát Óvodát, Általános Iskolát, Gimnáziumot és Diákotthont (HOSIG) Budapesten. A volt szocialista elnök szerint bár politikailag eltérő nézeteket vallanak, ez nem változtat azon, hogy a két ország között ezer éve áll fent jószomszédi viszony.

“Néhány ideológiai kérdésben nem értünk egyet, de kiderült, hogy azon kevesek közé tartozom, akik oda mernek menni” – mondta. “A magyar politika más, de ezek a demokraták rettenetesen terrorizálják őket” – utalt Brüsszelre a horvát elnök.

MTI

Fotó forrása: Zoran Milanovic hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolodó cikkek