Lázár János elárulta, mikor indulhat el a vasúti személyszállítás Szabadka és Szeged között - Külhoni Magyarok
általános Hírek Vajdaság

Lázár János elárulta, mikor indulhat el a vasúti személyszállítás Szabadka és Szeged között

November vége vagy december eleje, ekkor indulhat útra a vasúti személyszállítás Szabadka és Szeged között. Ezt Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere jelentette be.

Hogy az út rövid is legyen, és a 37 kilométer megtétele ne sok órába teljen a határellenőrzés miatt, az még egy kis idő lesz – fogalmazott Lázár János. Azt is megerősítette, hogy át fog menni Szabadkára a vasútvillamos is. A MÁV korábbi közlése szerint a vasúti személyszállítás október 23-ai indítása időpontjának tolódásában közre játszott a munkálatokban a nyár folyamán beállt egy hónapos kényszerszünet, és hogy a biztosító és vonatbefolyásoló rendszerek új, Magyarországon először beépítésre kerülő nemzedéke az eredetileg tervezettnél ugyancsak hosszabb tesztidőszakot igényel.

Lázár János a témáról a Károli Szabadegyetemen tájékoztatott. A teljes beszélgetés a miniszter YouTube-csatornáján nézhető végig.

Forrás: PannonRTV

Nyitókép: Facebook/Lázár János

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.