Magyarországi részfinanszírozással Szumi megyéből származó gyermekek üdülnek a Kárpátokban - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja

Magyarországi részfinanszírozással Szumi megyéből származó gyermekek üdülnek a Kárpátokban

Háborús övezetben élő gyerekek üdülhetnek ukrán és magyar részfinanszírozással az Ivano-Frankivszk megyei Krasznoillja településen a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet támogatásával nemrég felújított épületben.

A Szumi megyéből származó, több tucat gyermekből és kísérőikből álló első csoport vasárnap érkezett meg a helyszínre. A Tiszta Szívvel Jótékonysági Alapítvány és Magyarország Ungvári Főkonzulátusának munkatársai Ivano-Frankivszkban fogadták a fiatalokat. Erről Vaszil Visivanyuk, Magyarország ivano-frankivszki tiszteletbeli konzulja számolt be Facebook oldalán. A csoport fogadásánál Kuti László konzul is részt vett. A Kelet-Ukrajnából érkező 182 gyermek és 18 kísérő nyári vakációjának közös finanszírozásáról szóló, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa és a Tiszta Szívvel Jótékonysági Alap közötti megállapodást július 26.-án írták alá a felek.

Forrás: Karpat.in.ua

Borítókép: Ungvar 21 TV

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke