Pásztor: A VMSZ a leendő szerb kormányban államtitkári szinten kíván jelen lenni - Külhoni Magyarok
általános Hírek Vajdaság

Pásztor: A VMSZ a leendő szerb kormányban államtitkári szinten kíván jelen lenni

A VMSZ néhány államtitkári helyet szeretne a leendő szerb kormányban, jelentette ki kedden a Vajdasági RTV-nek nyilatkozva Pásztor István, a párt elnöke, hozzátéve, miniszteri vagy alelnöki tisztségre nem tartanak igényt.

Pásztor az RTV azon kérdésére, hogy a VMSZ miért nem tart igényt miniszteri vagy alelnöki tisztségre, azt választolta, úgy véli, a pillanat olyan, hogy most nagyítóval kell szemlélni a saját potenciáljainkat és lehetőségeinket. Mint mondta, “a VMSZ egy kis párt, egy kis közösség”.

“Ha tudunk biztosítani néhány államtitikárt, akik felelősségteljesen viszonyulnak a munkájukhoz, felelősségteljesen viszonyulnak az állam iránt, ez gyakorilatilag az a hatókör, ami számunkra ma reálisnak tekinthető”, mondta.

Arra a kérdésre, miszerint elutasítaná-e, ha a VMSZ-nek miniszteri széket kínálnának fel a leendő kormányban, Pásztor azt válaszolta, soha nem került abba a helyzetbe, hogy – mint fogalmazott – el kelljen utasítania ezt az ajánlatot. “Nem hiszem, hogy ebbe a helyzetbe kerülök, de úgy vélem, felelőtlen lenne a részünkről, hogy ha ilyen igényeink lennének, ha mi követelnénk, vagy ha bármilyen módon elvállalnánk ezt a felelősséget”, mondta, hozzátéve, itt nem csak egy funkcióról van szó.

“Egyfolytában azokról a hihetetlenül összetett körülményekről beszélek, amelyek közepette élünk, s ilyen helyzetben elvállalni egy miniszteri tisztséget, roppant nagy felelősség”, véli a VMSZ elnöke, aki úgy gondolja, pártjának az adott pillanatban nincs sem készsége, sem képessége ehhez, már csak azért sem, mert – mint emlékeztetett – a VMSZ jelen van az önkormányzatokban, de tartományi szinten is. “A szerb kormány minisztériumaiban államtitkári szinten kívánunk jelen lenni, egészen egyszerűen ez a reális lehetőségünk”, mondta Pásztor, hozzátéve, ez nem kevés, amennyiben a VMSZ képviselői, ahogyan eddig is, felelősségteljesen látják el államtitkári teendőiket.

Forrás: Vajma.info

Kapcsolodó cikkek