Pásztor István: A szabadegyetem perspektívát mutat, segíti a fiatalok közéleti szerepvállalását, közösségi politikai, jövőépítő jellegű - Külhoni Magyarok
általános Hírek Vajdaság

Pásztor István: A szabadegyetem perspektívát mutat, segíti a fiatalok közéleti szerepvállalását, közösségi politikai, jövőépítő jellegű

Hivatalosan is elkezdődött a XX. Vajdasági Szabadegyetem a kishegyesi Kátai tanyán. Üdvözlő beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte a 20 év jelentőségét, az elmúlt két évtized energiáját.

Köszönetet mondott a mindenkori szervezőknek és együttműködő partnereknek. Mint fogalmazott, a szabadegyetem a vajdasági éves közösségi élet egyik legfontosabb rendezvénye, perspektívát mutat, segíti a fiatalok közéleti szerepvállalását, közösségi politikai, jövőépítő jellegű.

A szabadegyetem meghatározó rendezvény a vajdasági magyar fiatalok számára, igény és szükség van rá – mondta beszédében Rózsa Fijóna, főszervező, a Vajdasági Ifjúsági Fórum alelnöke. Kiemelte: a jegyek negyede az első fél órában elkelt, sőt, várólista alakult ki. Mint magyarázta, a fiatalok egyre jobban szeretik a rendezvényt, és egyre nagyobb rá az igény.

Forrás: PannonRTV

Kapcsolodó cikkek