Republikánus politikus üdvözli Magyarország álláspontját - Külhoni Magyarok
általános Diaszpóra Hírek Magyarország

Republikánus politikus üdvözli Magyarország álláspontját

„Örülök, hogy Magyarország elutasítja a Biden-kormányzat által bevezetni kívánt globális minimumadót” – fogalmazott Russel Vought.

Russel Vought, az amerikai republikánus párt politikusa Twitter-oldalán üdvözölte a magyar kormány álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban.

Bejegyzésében leszögezte: „Örülök, hogy Magyarország elutasította a Biden-kormányzat által bevezetni kívánt globális minimumadót”.

Varga Mihány pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban, az európai uniós tagországok pénzügyminiszteri találkozóján jelentette be, hogy a globális minimumadó bevezetése adóemelést, a versenyképesség csökkenését és munkahelyek megszűnését jelentené Magyarországon, ezért a kormány a nemzetközi nyomás ellenére sem támogatja az erről szóló uniós irányelv elfogadását.

„Magyarország nem gondolja, hogy amikor az energiaárak emelkednek, amikor a családokra nehezedő terhek gyarapodnak, amikor a vállalatokra leselkedő kihívások száma növekedik, akkor erre az intézkedésre sort lehetne keríteni” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Forrás: Mandiner

 

Kapcsolodó cikkek