Újabb adomány érkezett Kárpátaljára a magyarországi mérnökök jóvoltából - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja

Újabb adomány érkezett Kárpátaljára a magyarországi mérnökök jóvoltából

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közreműködésével újabb fontos és hasznos humanitárius adomány érkezett Kárpátaljára. Ezúttal a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara tagjai több mint 500 ezer forint értékben vásároltak 211 darab alsó téli aláöltözetet katonák és a kelet-ukrajnai rászorulók számára. Az adomány elosztását és célba juttatását a Krisztus Családja Jótékonysági Alapítvány vállalta magára.

Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul az újabb segélyszállítmány átadásán lapunknak elmondta, hogy folytatják azt a humanitárius segélyakciót, amely a magyarországi mérnökök összefogásával indult a múlt év őszén.

– Korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Mérnöki Kamara kezdeményezésére 3,5 millió forint gyűlt össze a Magyar Mérnöki Kamara szervezeti rendszerében és a szakmai tagozatokon belül – mondta a diplomata. – Az összegből 1500 darab termo felső aláöltözetet vásároltak ukrán civilek és a fronton szolgálatot teljesítő katonák számára. A mostani adomány ennek az együttműködésnek a folytatása. Az aláöltözetek a Kelet-Ukrajnában harcoló katonák és az ott élő civilek életét teszik könnyebbé a hideg időszakban. Nagyszerű partnerünk ebben a Krisztus Családja Jótékonysági Alapítvány, ugyanis a szervezet lelkes fiataljai a háború leginkább sújtotta régióiba közvetlenül a rászorulók részére juttatják el az adományokat.

Olekszandr Hrisztoforov, az alapítvány munkatársa elmondta, hogy nagyon ritkán érkezik hozzájuk ilyen jellegű adomány, holott nagy szükség van a meleg aláöltözetre.

– A korábbi nagy értékű adományból már több mint felét kiosztottuk – fogalmazott. – Főleg azoknak a katonáknak juttatunk el ezekből, akik az első vonalban harcolnak. A megmaradt felsőket kiegészítjük a most kapott alsó téli aláöltözettel, így szettben adjuk át azokat. Több alakulatnál így kérték tőlünk. Főképp a Doneck, Zaporizzsja, Herszon régiókban lévő frontvonalakra, valamint a Szumi és Csernyihiv megyei határszakaszra kerül majd az adomány.

Forrás: KISZó

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80