A magyar kisebbségi önkormányzat a nyugdíjasok problémáival is foglalkozik - Külhoni Magyarok
Hírek Horvátország

A magyar kisebbségi önkormányzat a nyugdíjasok problémáival is foglalkozik

A Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzata az elmúlt hétvégéken a sepsei és a csúzai nyugdíjasok számára szervezett összejövetelt.

A Hercegszőlősi járáshoz tartozó falvakban is az idősebb (65 év feletti) korosztályok vannak többségben. Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a velük való törődésre, hiszen sok esetben egyedül élnek, nincs, akivel napi szinten társaloghatnának a szépkorú lakosok. A koronavírus-járvány a szóban forgó korosztályokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért az egészségüket féltő nyugdíjasok még inkább magukra voltak/vannak utalva, amióta a pandémia tart.

– A Hercegszőlősi járás magyar kisebbségi önkormányzata mindig fontosnak tartotta az idősekkel való törődést – mondja Kozár József, a kisebbségi önkormányzat elnöke, hozzátéve, figyelembe véve igényeiket döntöttek úgy, hogy az elmúlt két szombaton vacsorával egybekötött társalgóestet szerveznek számukra Sepsén és Csúzán.

A sepsei összejövetelre a helyi HMDK-alapszervezet székházában, a csúzaira a Kossuth-házban került sor. A program elérte célját, közel ötvenen vettek részt a csúzai és a sepsei találkozón is. Mindenki jól érezte magát, beszélgettek, elszakadhattak kicsit hétköznapi gondjaiktól a résztvevők. A csúzai eseményt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk is megtisztelte jelenlétével.

Kozár Józseftől megtudtuk, az idei év végéig szeretnének ilyen jellegű programokat szervezni a járás többi településén is. Bízik benne, hogy a járványhelyzet ezt nem akadályozza majd, ellenkező esetben más módot találnak arra, hogy kifejezhessék az idősebbekkel való törődésüket.

Képes Újság

 

Kapcsolodó cikkek