A muzslyai közösség is megemlékezett az 1956-os eseményekről - Külhoni Magyarok
Hírek

A muzslyai közösség is megemlékezett az 1956-os eseményekről

Hat éve, amióta felállították az 1956-os eseményeknek emléket állító márványtáblát, a muzslyai rendezvény az emlékparkban, koszorúzással veszi kezdetét.

A kegyelet virágait Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében Czikajló Gergely konzul helyezte el, a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Ternovácz István és Molnár Attila koszorúzott, a VMMSZ nevében pedig Jenovay Lajos. A kegyelet virágait még elhelyezték az emléktáblánál a VMSZ helyi szervezetének tagjai, Muzslya helyi közösség képviselői, továbbá a RÉMUSZ hagyományápolók és a szervezők, a Muzslai Petőfi Sándor MME képviselői.

A koszorúzást követően a Szűz Mária Szent Neve templomban szentmisével folytatódott a megemlékezés, Kalapis Sztoján atya az 1956-os szabadságharc hőseinek lelki üdvéért celebrálta a szentmisét.

A szentmise után az egybegyűltek átvonultak a művelődési egyesület székházába, ahol egy alkalmi műsort adtak a Muzslai Petőfi Sándor MME szakcsoportjai. A történelmi visszapillantó után fellépett a vegyes kórus és a citerazenekar, a leánykórus, valamint a szavalók is az alkalomhoz illő versekkel szerepeltek.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek