A Ringató program első foglalkozása Muzslyán - Külhoni Magyarok
Hírek

A Ringató program első foglalkozása Muzslyán

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola volt a helyszíne a Ringató program első foglalkozásának, amelyre szép számban érkeztek az érdeklődők, kisgyermekes családok, anyukák, apukák, nagyszülők.

A házigazdák nevében Molnár Attila iskolaigazgató köszöntötte a jelenlevőket, majd Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke mondott köszöntőt, aki a többi között arról is szólt, hogy a Magyar Kormány jóvoltából, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának hozzájárulásával és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósítja meg az MNT ezt a programot, amely már hónapok óta nagy érdeklődéssel övezve, jól működik Szabadkán, Újvidéken és Temerinben. Ezentúl Muzslyán is rendszeresen, hetente egyszer, mégpedig keddenként délután öt órától tartják a foglalkozásokat. Jerasz Anikó hozzáfűzte, hogy még mintegy tíz településen szeretnék beindítani a foglalkozásokat, heti vagy havi rendszerességgel, így a mai napon Muzslyán és Zomborban kezdődött meg a rendezvénysorozat, de hamarosan Nagykikindán, Törökbecsén, Versecen, Ürményházán, Pancsován, Kúlán, Verbászon, Szenttamáson és Szentmihályon is kezdődnek az összejövetelek.

A családbarát program keretében az éneklés, a játszás közben a legkisebbek ízlelgethetik az anyanyelvet, a zenei nyelvet, illetve a magyar kultúra elemeit, és ezáltal jobban megismerik a hagyományainkat is.

Muzslyán az első Ringató foglalkozást ketten vezették Hanák Rigó Ildikó és Takács Zsuzsanna, akik majd a jövőben a bánáti részben fognak tevékenykedni, Hanák Rigó Ildikó Muzslyán, míg a Versec és környéke összejöveteleit Takács Zsuzsanna vállalta.

A szülők, nagyszülők többsége nagy örömmel fogadta ezt a foglalkozást, mert már sokat hallottak róla, és szinte minden gyermek élvezettel vette ki részét a játékból, a dalolgatásból, az ismerkedésből.

Vajdasag.ma

Kapcsolodó cikkek