Átadták a tartományi kitüntetéseket - Külhoni Magyarok
Hírek

Átadták a tartományi kitüntetéseket

A Fehér Ferencről elnevezett díjat a kultúra területén elért eredményeiért Vitkay Kovács Vera operaénekesnek és énektanárnak adták át.


Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke átadta ma Újvidéken a tartományi kitüntetéseket. A Mihajlo Pupin-díjat Dragan Stanić egyetemi tanárnak, a Szerb Matica elnökének ítélték oda. A Lazar Dunđerski gazdasági díjat Vesna Vučurević, az Univerexport Group elnöke vehette át. Az oktatásban elért eredményeiért a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskola részesült Đorđe Natošević-díjban. A Momčilo Tapavica-díjat a sport területén nyújtott teljesítményéért Aleksandar Kolarov labdarúgó kapta. Ópazova Község Szociális Központja vehette át a Milica Tomić-díjat a nemi egyenjogúság területén végzett kimagasló tevékenységéért. Az emberi és kisebbségi jogoknak szentelt Ljudevit Mičatek-díjat a Vajdasági Vakok Szövetségének ítélték oda. Művészete elismeréseként Mira Banjac színésznő vehette át a Pavle Jovanović-díjat. A Fehér Ferencről elnevezett díjat a kultúra területén elért eredményeiért Vitkay Kovács Vera operaénekesnek és énektanárnak adták át.

„Olyan boldog vagyok, és olyan nagy meglepetés volt, hiszen én a karrieremet már befejeztem, és akkor is még rám gondolnak, és érdemesnek tartják, hogy kapjam ezt a díjat. Valóban nagy megtiszteltetés, és nagyon boldog vagyok. Mikor megtudtam, könnyeim csorogtak, mert ilyenkor már minden boldoggá tesz. Nagyon szépen köszönöm a bizottságnak, és abban, hogy még bíztak bennem, és hogy még volt remény, hogy emlékeznek arra, hogy valaha nagyon sokat adtam. Nagyon szépen köszönöm nekik.”

Kapcsolodó cikkek

  • Talpra tud-e még állni a Szövetség?

    Ismét képviselő nélkül maradt Brüsszelben a felvidéki magyarság, miután a Magyar Szövetségnek a legutóbbi választáson (sem) sikerült képviselőt küldenie