Az anyaország támogatása Vajdaságnak - Külhoni Magyarok
Hírek

Az anyaország támogatása Vajdaságnak

Hatalmas beruházások zajlanak jelenleg is Szerbia és Magyarország között. Erről is beszélt pénteken a Pannon TV stúdiójában Potápi Árpád János, aki egy tárcaműsor felvételén volt a médiaház vendége.


A magyar nemzetpolitikai államtitkár a szerb-magyar viszonyokról szólt. Elmondta: fontos fejlesztés a Szeged és Szabadka közötti vasút építése. Ettől azt remélik, hogy a gazdasági összefogás is erősödik Vajdaság és a magyarországi Dél-Alföld között. Potápi szerint ebbe az együttműködésbe Temesvár környékét is be kell kapcsolni.

A magyar politikus az interjúban beszélt a szerb-magyar megbékélés fontosságáról, annak történelmi előzményeiről és arról is, hogy jelenleg a magyar kormány miként támogatja a vajdasági magyarságot.

A beszélgetés második felében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszél a szerb-magyar kapcsolatokról és a vajdasági magyarok helyzetéről. Ezt később rögzíti médiaházunk. A teljes műsort pedig pár hét múlva láthatják a Pannon Televízióban.

Ez, ahogyan a többi tárcaműsorunk és a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódó dokumentumfilmjeink is, egy olyan programsorozat része, ami a magyarság országhatárok feletti összetartozásáról, az egyetemes magyar nemzet gondolatáról szól.

Vajdaságban a Szekeres László Alapítvány koordinálásában valósul meg ez a rendezvénysorozat, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek