Badalóban is megújult a családorvosi rendelő - Külhoni Magyarok
Hírek

Badalóban is megújult a családorvosi rendelő

Újabb felújított családorvosi rendelő került átadásra október 2-án a magyar kormány támogatásával és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közreműködésével a beregszászi járási Badalóban.

Az ünnepi esemény meghívott vendégei között volt Beke Mihály András első beosztott beregszászi magyar konzul, Brenzovics László, a KMKSZ és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány (KMF JA) elnöke, Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének és a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Hegyes Ruszlana, a Beregszászi Járási Alapellátási Központ vezetője, Szalai Imre polgármester, Jakab Lajos, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke, családorvos és Dankai Péter, akik a KMKSZ helyi képviselőjelöltjei a megalakuló Beregszászi Kistérségi Tanácsba, illetve a Beregszászi Járási Tanácsba, valamint Sápi Zsolt református lelkész.

Kiss Julianna, az átadó ünnepség moderátora ismertette a jelenlévőkkel a rekonstrukció részleteit, amely kiterjedt a nyílászárók cseréjére, korszerű fém- és műanyag konstrukciók beszerelésére, 3 darab ajtó és különböző méretű belső ajtók cseréjére, padlócserére, betonozásra és járólapok lefektetésére, falfelületek csempézésére, belső felújításra. Emellett az elektromos hálózat felújítását, rejtett vezetékek cseréjét, elosztók, kapcsolók cseréjét, világítótestek felszerelését, vizesblokk teljes körű kialakítását, elektromos konvektorok beszerzését, és a szennyvízelvezetést is sikerült megvalósítani a magyar kormány által támogatott összegből összesen 664 564 hrivnya értékben.

Beke Mihály András beszédében Magyarország konzulátusa nevében köszönetét és tiszteletét fejezte ki az egészségügyi dolgozók elvégzett munkájáért. A magyar kormány komolyan veszi alkotmányos kötelezettségét, így minden eszközzel gondoskodik a határon túl élő magyarokról, mert minden magyar felelős minden magyarért, így mi is felelősek vagyunk egymásért – fogalmazott a konzul úr. Tovább folytatva köszönetet mondott a KMKSZ-nek, amely a magyar kormány megbízható, tevékeny, hatékony és aktív partnereként nagy szerepet vállal a rendelők és hasonló intézmények felújításában.

Brenzovics László köszönetet mondott a magyar kormánynak a felújított rendelőkért: a családorvosi program keretén belül szinte valamennyi magyar településen sikerült felújítani az egészségügyi rendelőintézeteket, hiszen a mai napon nemcsak Badalóban, hanem Nagybaktán és Mezőváriban is átadtuk a megújult rendelőket – tájékoztatott a KMKSZ elnöke.

Jakab Lajos felszólalásában szintén köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának és a KMKSZ-nek a megvalósult felújításért és támogatásért. A családorvos elmondta, hogy 20 éve dolgozik a rendelőben legtöbb kollégájával együtt, így ez egy nagyon jól eső ajándék, hiszen a felújítással jelentősen megváltoztak a munkakörülményeik.

Az ünnepélyes átadást szimbolizáló szalagot Beke Mihály András és Brenzovics László vágták el.

A Badalói Református Egyházközség nevében Sápi Zsolt mondott köszönetet, így fogalmazva: ezekért a felújításokért Istené legyen a hála és a dicsőség. Majd áldást kért a megújult családorvosi rendelőben folyó munkára.

Kárpátalja

Kapcsolodó cikkek