Elmarad a XX. Dombos Fest, a Vajdaság legkedveltebb fesztiválja - Külhoni Magyarok
Hírek

Elmarad a XX. Dombos Fest, a Vajdaság legkedveltebb fesztiválja

A jelenlegi szabályozások értelmében a szervezők nem tudják megtartani a XX. Dombos Festet, a Vajdaság legkedveltebb összművészeti fesztiválját, amely a kishegyesi – egykori szemétdombból lett – kulturális helyszínen, a csodálatos fényfestett löszfal alatt mutatja be évről évre a magyar kultúra meghatározó, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit. Az idei jubileumi fesztivált rendhagyó módon két helyen, a kishegyesi helyszín mellett a palicsi nyári színpadon rendezték volna meg.

– Jelenleg dolgozunk azon, hogy méltó módon megemlékezzünk a Dombos Fest huszadik jubileumáról, figyelembe véve a Dombos-szellemiséget, közönségünk igényeit és a tervezett művészek névsorát – nyilatkozta Horváth László, a Dombos Fest alapító művészeti vezetője. A Dombos Fest Facebook-oldalán a szervezők sajnálattal közölték a július 18. és 26. közöttre tervezett programok elmaradását: „Nem kockáztatunk. A járvány terjedésének ma reggel közölt adatai alapján úgy döntöttünk, nem tartjuk meg palicsi rendezvényeinket. Elmarad Lajkó Félix gálakoncertje és Berecz András és a Mezzo fellépése is. Szomorúak vagyunk, hogy nem tudjuk ezekkel a páratlan művészekkel közösen megünnepelni a fesztivál huszadik születésnapját, de mindannyiunknak vannak idős és beteg ismerősei, a saját jókedvünkért nem tehetjük ki veszélynek őket.

A többi programmal kapcsolatos infókért figyeljétek oldalunkat!” – írták a közleményben.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Talpra tud-e még állni a Szövetség?

    Ismét képviselő nélkül maradt Brüsszelben a felvidéki magyarság, miután a Magyar Szövetségnek a legutóbbi választáson (sem) sikerült képviselőt küldenie