Folyamatosak a fejlesztések - Külhoni Magyarok
Hírek

Folyamatosak a fejlesztések

Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága 2016-ban indított nagyszabású óvodafejlesztési programot, melynek köszönhetően számos óvoda és játszótér újult meg Kárpát-medence-szerte. A program keretében most két újabb játszótér és egy tanmedence is létesült a Drávaszögben.


A Nemzetpolitikai Államtitkárság horvátországi szakmai partnere a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF), amelynek a feladata az itteni beruházások koordinálása és kivitelezésének megszervezése. A horvátországi program keretében már számos beruházás és pályázat megvalósult, melyek mind a minőségi magyar óvodai oktatást segítik elő. Ezek közé tartozik a játszótérépítési program is, amelynek első körében a szlavóniai szórványközösségekben, majd pedig a tömbmagyarság lakóhelyein is játszóterek épültek. A program második felének végén most két újabb játszótér létesült, az egyik Várdarócon, a másik pedig Csúzán.

A várdarócit a település tájházának az udvarán alakították ki, méghozzá a környezethez illeszkedő elemekből. A csúzai játszótér pedig egy már meglévő játszópark kiegészítéseként létesült a település futballpályája mellett. A program keretében elkészült egy tanmedence is a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ udvarán.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek