Gulácsy Géza: A „KMKSZ” JA jótékonysági akciójáról - Külhoni Magyarok
Hírek

Gulácsy Géza: A „KMKSZ” JA jótékonysági akciójáról

Eddig mintegy 2,5 millió hrivnya érkezett be az alapítvány számlájára a jótékonysági akció keretében meghirdetett gyűjtés eredményeképpen. Adományok nemcsak Kárpátaljáról érkeztek, hisz voltak magyarországi, spanyolországi, lengyelországi, kanadai, svédországi személyek is, akik támogatták az általunk elindított kezdeményezést. Az adományozók között találunk 26 szervezetet, intézményt, vállalkozást és 115 magánszemélyt, illetve magánvállalkozót.

A beérkezett adományok egy részéből, mintegy 827 ezer hrivnya értékben már beszerzésre kerültek a védekezéshez szükséges eszközök, további mintegy 250 ezer hrivnya értékben folyamatban van további védekezési eszközök, illetve mintegy 350 ezer hrivnya értékben egy lélegeztetőgép vásárlása is. Az eddig megvásárolt eszközök egy részét már szétosztottuk, más részük a napokban kerül szétosztásra.

Az eddigi támogatási tételekből több mint 6000 orvosi maszkot, 23 000 pár kesztyűt, 1500 köpenyt, 250 védőszemüveget, 500 respirátort, 1000 l fertőtlenítőszert stb. vásároltunk, amelyeket a kórházaknak, ambulanciáknak, mentőszolgálatnak adtunk át. A Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház eddig mintegy 385 ezer, a Nagyszőlősi Járási Kórház 46 ezer hrivnya, a Beregszászi Járási Mentőszolgálat pedig több mint 70 ezer hrivnya értékű adományt kapott. A megyénk 45 településén működő ambulanciák, családorvosi rendelők 326 ezer hrivnya értékű adományban részesültek.

Az adományok gyűjtését tovább folytatjuk, s várjuk mind a magánszemélyek, mind a vállalkozók, vállalkozások támogatását.

Alapítványunk egy másik gyűjtési akciót is elindított. Ennek keretében Kárpátalja 102 magyarlakta településén 152 urnát helyeztünk ki, amelyekbe bárki elhelyezheti adományait. Az urnákat a településeken működő élelmiszerüzletekben találhatják meg az érdeklődők.

Gulácsy Géza,
a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány igazgatója

karpat.in.ua

Kapcsolodó cikkek