Gulyás: Ukrajna sokadjára bizonyította be, hogy nem tekinthető jogállamnak - Külhoni Magyarok
Hírek

Gulyás: Ukrajna sokadjára bizonyította be, hogy nem tekinthető jogállamnak

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján Ukrajnával kapcsolatban úgy értékelt: Ukrajna sokadjára bizonyította be, hogy nem tekinthető jogállamnak, és a magyar nemzetiségekkel szembeni fellépésekben kifejezetten faji alapon jár el.

Tűrhetetlen magyarellenes túlkapásoknak nevezte azokat az eljárásokat, amelyeket a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a lakásában, a Kárpátaljai Magyar Főiskolán és a gazdaságfejlesztési alapítványnál folytattak le, és hangsúlyozta: ezek azt igazolják, hogy Ukrajnának egyelőre nem csupán az Európai Unióban nincs helye, hanem a NATO-ban sem.

Ezért – folytatta – Szijjártó Péter szerdán a NATO külügyminiszteri csúcstalálkozóján arra kérte szövetségeinket, hogy legyenek szolidárisak Magyarországgal, és hagyjanak fel a nyomásgyakorlással Ukrajna és a NATO társulási megállapodásával kapcsolatban.

Arra a felvetésre, hogy a kívánatosnál kevesebben vesznek részt a koronavírus-teszteléseken, nem tervezik-e kötelezővé tenni azt, elmondta: a kormánynak továbbra is az a határozott álláspontja, hogy a részvétel önkéntes. Az általános iskolai tanítók mintegy 27 százaléka, a szakiskolai pedagógusoknak pedig 36 százaléka nem kívánta magát a tesztelésnek alávetni, kényszeríteni azonban senkit nem tudnak és nem is akarnak.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke