Hercegszőlősi járás: miért fontos, hogy összefogjunk? - Külhoni Magyarok
Hírek

Hercegszőlősi járás: miért fontos, hogy összefogjunk?

Május 16-án Horvátországban önkormányzati választásokat tartanak, melyekre közösségünk egységesebben készül, mint valaha. Az ott élő emberek örülnek, hogy a viszálykodás a Hercegszőlősi járásban is megszűnt.

Takács Attila: 20 év után először, május 16-án biztosan elmegyek szavazni

– Az utóbbi 20 évben nem jártam el szavazni, ugyanis mindkét politikai opcióhoz rokoni szálak fűztek. Nem akartam sértődést az egyik fél részéről, mert nem rá szavaztam. Ennek az időszaknak most vége, hiszen közösségünkben végre megszületett az egység, nyugalom van. Május 16-án nyugodt szívvel fogok az urnákhoz járulni, hiszen az általam is preferált jelölt, Horvát Krisztián mögött egy eddig sosem látott egység sorakozott föl – mondta Takács Attila Vörösmartról.

Fábián Melissza: Végre egység van Vörösmarton

– Már régóta törekedtünk arra, hogy a település lakosai összefogjanak. Ez most végre egy közös ügy mentén sikerült. Remélem, hogy ez az egység erős lesz és tartós, hiszen elég volt már a folytonos veszekedésekből. Fontos, hogy az egységünket politikai téren is érvényesítsük, hiszen közösségünk élére olyan vezető kell, aki támogatja ezt az összefogást és nem a további megosztásra törekszik, én ezért támogatom Horvát Krisztiánt a május 16-án esedékes választásokon – mondta Fábián Melissza.

Szabó Attila: Fontos a megfelelő érdekérvényesítés

– Kis közösségünkre hosszú ideje rányomta bélyegét a megosztottság. Nagy öröm számomra, hogy végre mögöttünk tudtuk hagyni a sérelmeinket, és az új évtizedet együtt tudtuk kezdeni, hiszen a régi mondás is úgy tartja, hogy egységben az erő – mondta Szabó Attila, a HMDK Gazdakörének elnöke, aki hozzátette, hogy az általa vezetett egyesületben már évekkel ezelőtt megindult az egység kialakulásának a folyamata.

Kollár Lajos: A jelenlegi vezetés cserbenhagyta szavazóit

– A Hercegszőlősi járásban nehéz vállalkozónak lenni, mivel a járás nem a többséget támogatja, csak egy bizonyos vállalkozói körnek kedvez folyamatosan, ez igazságtalanság. Az előző választások alkalmával családommal együtt még a jelenlegi vezetést támogattuk, ám ez nagy hibának bizonyult. A választásokat követő napon már félre is söpörtek bennünket. Becsapva érzem magam – mondta Kollár Lajos csúzai borász, aki hozzátette, mindenkit arra biztat, hogy május 16-án támogassa Horvát Krisztiánt annak érdekében, hogy le lehessen váltani a jelenlegi vezetést.

Potápi: Szavazzanak egységesen a májusi önkormányzati választásokon!

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár: Ahogy eddig, most is csak összefogással, magyarságunk melletti kiállással érhetünk célt. Arra kérem a horvátországi magyarokat, hogy életerejüket, magyarságukat megőrizve mutassák meg összefogásukat májusban is, amikor a magyarság újra megmérettetik az önkormányzati választásokon.

Képes Újság

Kapcsolodó cikkek