Kioktatatta a vámparancsnokot az ukrán képviselő: “A magyarok a mi barátaink” - Külhoni Magyarok
Hírek

Kioktatatta a vámparancsnokot az ukrán képviselő: “A magyarok a mi barátaink”

Szürreális jelenet játszódott le szombaton a csapi határállomáson. Mikola Tiscsenko, a “zöld párt” parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit nemrég kárpátaljai koordinátornak is kineveztek, a megyében folytatott munkalátogatása során arra utasította a megbízott regionális vámparancsnokot, hogy azt mondja: „A magyarok a mi barátaink”.

Novoje Vremja hírportál beszámolója szerint a kormánypárti képviselőt az hozta ki a sodrából, hogy hatalmas sor kígyózik a határátkelő előtt a kilépő oldalon. Tiscsenko magyarázatot kért a kialakult helyzetre Mikola Pozso megbízott vámparancsnoktól, aki a magyar oldalt okolta a kialakult helyzet miatt. Ez a magyarázat még inkább felpaprikázta a honatyát.

“Figyeljen rám, ők a szomszédaink, Magyarország a legfontosabb stratégiai partnerünk. Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek, ők a barátaink” – fogalmazott indulatosan Tiscsenko. Ezután felszólította a megbízott vámparancsnokot, hogy mondja utána: „A magyarok a mi barátaink.” Miután Mikola Pozso megismételte a képviselő szavait, a Nép Szolgája parlamenti frakcióvezető-helyettese tovább ment, és arra utasította a vámparancsnokot, hogy két nyelven a kamerába is mondja el ugyanezt.

„Ez megkérdőjelezhetetlen” – próbálta menteni a helyzetet a megyei főfinánc. „Mindenki hallotta! A vámparancsnok azt mondta: a magyarok a mi barátaink. Többé meg ne halljam, hogy a magyarokat okolják bármiért is” – zárta a groteszk kioktatást a képviselő, aki még megjegyezte, hogy a határátkelőn felkészültek az érkezésére, ugyanis megpróbálták eltorzítani a valóságot.

Valaki videóra is vette a kínos jelenetet, amit a Novoje Vremja is nyilvánosságra hozott. Kivehető, hogy az esetnél jelen volt Olekszij Petrov a megyei tanács elnöke, valamint Anatolij Poloszkov Kárpátalja kormányzója.

Tiscsenko a zuhogó esőben elsétált a híd közepéig, a vörös vonalig, ahol egy tolmács segítségével arról próbálta meggyőzni az ott szolgálatot teljesítő rendőrt, azért érkezett, hogy új alapokra helyezze az ukrán-magyar kapcsolatokat.

Kárpáti Igaz Szó

Kapcsolodó cikkek