KMKSZ ISZ újratöltve – tervek a következő hónapokra - Külhoni Magyarok
Hírek

KMKSZ ISZ újratöltve – tervek a következő hónapokra

Tavasz van. Egyre színesebb a természet is. Az erdők egyhangú téli színét felváltotta a színskála egészében pompázó virágok és növények mosolyra derítő látványa. A természethez hasonlóan a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) is szeretné bővíteni programjainak színpalettáját. A már meghirdetett és tervezett eseményekről beszélgettünk Dobsa Istvánnal, a Szervezet elnökével.

– Mozgalmas negyedév áll mögöttetek, István.

– Fogalmazhatunk így is. Szem előtt tartva a karanténkorlátozásokat online versenyeket hirdettünk a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódva, rajz- és versmondóversenyt, melyekre nagyon sokan jelentkeztek. Emellett tartanak a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző online alkalmai is, de ez csupán csekély töredéke annak, amikkel az előttünk álló hónapokban készülünk. A múlt héten tartott elnökségi megbeszélésen rendkívül jó ötletek merültek fel, melyek megvalósításán fogunk dolgozni, mégpedig gőzerővel. Szeretnénk, ha – karanténszinttől függetlenül – az itthon lévő fiataloknak lenne választásuk programok terén, hogy eldönthessék, hol és mivel szeretnék eltölteni a hétvégéiket.

– Tudhatunk-e már valamit a tervezett programokról?

– Az eddigi évekhez hasonlóan idén is keressük Kárpátalja legszebb májusfáját és májuskosarát. Erre a felhívásra jelentkezhet bárki, aki kapott vagy éppen ajándékozott májuskosarat vagy májusfát. Ha ilyenfajta meglepetés ért, vagy meglepetést okoztál május éjjelén, akkor küldj egy képet róluk a kmkszisz@gmail.com e-mail-címre névvel és elérhetőséggel 2021. május 1. éjfélig. A beérkezett fotókat másnap a KMKSZ ISZ közösségi oldalán a 2021 májusfája c. és 2021 májuskosara c. fotóalbumokban tesszük közzé. Ezt követően kezdetét veszi a közönségszavazás, ami 2021. május 3-án 20.00 óráig tart. Mindkét kategória leendő győztese meglepheti párját egy romantikus vacsorával az Arany Páva étteremben. A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk minden Kárpátalján élő figyelmét a szerelemesek május első éjszakájának hagyományaira.

– Ez egy rendkívül jó dolog a szerelmesek számára, továbbá összeköthető a kellemes a hasznossal.

– Egyetértek, ám programjainkkal a horgászat szerelmeseire is gondoltunk, hisz elkezdtük szervezni a hagyományos horgászversenyünket. Mindezek mellett szeretnénk egy jótékonysági félmaratont is szervezni nyáron, illetve felmerült egy teljesen új ötlet megvalósítási lehetősége is. Az ötlet a következő: május végén elballagnak a végzősök. Napjainkban a hagyományos tablófotózást felváltották az ötletesebbnél ötletesebb csoportképek. Mi pedig szeretnénk megkeresni Kárpátalján a legkreatívabbat.

–  Mik a terveitek nyárra? Lesz fesztiválozás?

– Egyelőre az ISZ Feszttel kapcsolatban semmi pontosat nem tudok mondani, de nagy a valószínűsége, hogy idén még várat magára a harmadik nagyobb szabású buliáradat. Viszont reméljük, hogy szép időnk lesz nyáron, amit kár lenne veszni hagyni, így szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani a különböző sporteseményekre. A megszokott focitorna mellett felmerült egy röplabda-, strandröplabda- és kézilabdatorna, valamint egyéb sportrendezvények szervezésének lehetősége is.

Sok sikert, erőt és kitartást kívánunk az ISZ-nek!

Kárpátalja

Kapcsolodó cikkek