KMKSZ: Kárpátalján a magyaroknak sikerült megőrizniük pozícióikat a helyhatóságokban - Külhoni Magyarok
Hírek

KMKSZ: Kárpátalján a magyaroknak sikerült megőrizniük pozícióikat a helyhatóságokban

Kárpátalján a magyar kisebbségnek sikerült megőriznie korábbi pozícióit a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke kedden az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A politikus hozzáfűzte, hogy hivatalos eredményt az ukrán központi választási bizottság – a testület közlése szerint – várhatóan csak november 6-án közöl. A KMKSZ saját, úgynevezett párhuzamos szavazatszámlálása alapján viszont – amelyet más pártok hasonló szavazatszámlálása is alátámasztott – a szervezet bejutott, és a mostanival megegyező számú, azaz nyolc képviselője lehet a 63 tagú kárpátaljai megyei tanácsban.

Kiemelte, hogy Babják Zoltán is megőrizte polgármesteri székét Beregszászon. Ezenfelül hét kistérségben győztek magyar jelöltek. „Minden olyan helyen, ahol a magyarság jelentős számban van jelen, minden szinten a KMKSZ képviseltetni fogja magát. Minden politikai célt, amelyet a helyhatósági választások előtt kitűztünk magunknak, sikerült megvalósítani” – összegezte Brenzovics László.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Újabb támogatások intézményeinknek

    A VMSZ köztársasági szerepvállalásának köszönhetően most az állami költségvetésből – írja dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke