Magyar összefogás Kanadában a CoViD-19 terjedése ellen - Külhoni Magyarok
Hírek

Magyar összefogás Kanadában a CoViD-19 terjedése ellen

STAY home! SEW masks! SAVE lives! szlogennel indult program Kanadában  Magyarország Ottawai Nagykövetsége a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai tagjaival, valamint a Kanadában működő magyar diaszpóra szervezetekkel együttműködve indította útjára az újtípusú koronavírussal szembeni kanadai erőfeszítések támogatását szolgáló programot.

A kezdeményezés alapgondolatát az adta, hogy a Nemzeti összetartozás évében is tanúbizonyságot tegyünk amellett, hogy a kanadai diaszpórában élő magyarság közösségei – éljenek ennek a hatalmas országnak bármely pontján – a világjárvány közepette is készek és képesek segítséget nyújtani a rászorulóknak vagy éppen a frontvonalban dolgozó szakembereknek.

Ennek a pozitív hozzáállásnak és tettvágynak adott aktualitást a kanadai szövetségi tisztifőorvos nyilatkozata, amely szerint maszk viselése mindenki számára ajánlott annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését lassítsuk Kanadában.

Ekkor született meg az ötlet, hogy maszkok varrásával mi is segíthetünk Kanadában Kanadának. A kanadai magyar közösség kreativitásának és alkotókészségének mozgósításával hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több maszk álljon rendelkezésre az emberélet védelme érdekében.

Az Ottawai Nagykövetség munkatársai a kezdeményezés első lépéseként maguk járultak hozzá 1.000 kanadai dollárral a programhoz, amelyet a részt vevő magyar közösségek által magvarrandó maszkok anyagszükségletéhez ajánlottak fel.

A program szervezői aláhúzták, hogy természetesen minden felajánlást szívesen fogadnak, de a cél az, hogy azok a helyi magyar közösségekhez érkezzenek annak érdekében, hogy azt közvetlenül tudják hasznosítani munkájukhoz.

Az angol szlogennel párhuzamosan elkészült a magyar nyelvű felhívás is: Vágjunk bele! Szabjuk ki! Varrjuk meg!

További információk kanadai magyarság összefogásáról:
https://ottawa.mfa.gov.hu/hun/news/magyar-oesszefogas-kanadaban-a-covid-19-terjedese-ellen

Magyarország Nagykövetsége, Ottawa

Kapcsolodó cikkek