Megállapodott Szerbia és Magyarország: Felgyorsítják a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítását - Külhoni Magyarok
Hírek

Megállapodott Szerbia és Magyarország: Felgyorsítják a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítását

Tomislav Momirović szerb építésügyi miniszter és Palkovics László magyar innovációs miniszter megállapodtak abban, hogy felgyorsítják a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítását, amelynek hossza mintegy 27 kilométer.

Ez az egyik kiemelt jelentőségű projekt a Magyarország és Szerbia kormánya közötti gazdasági és műszaki együttműködésről szóló keretmegállapodáson belül.

A két ország infrastrukturális és építésügyi együttműködéséről tárgyaló miniszterek egyetértettek abban, hogy „összekötő tiszteket” kell kinevezni, valamint a két minisztériumnak állandó csoportot kell kialakítania ennek a rendkívüli fontos projektnek a lebonyolítására, közölte a minisztérium.

„Szerbiát és Magyarországot ebben a pillanatban néhány nagyobb projekt is összeköti, amelyek közül a legfontosabb a Belgrád és Budapest közötti gyorsvasút kiépítése, felújítása és korszerűsítése. De nem szabad elfelejtenünk a Szabadka és Szeged közötti fontos szakaszt, amely az adott régió két legnagyobb városa közötti összeköttetés gerincét képezi, két olyan helyi közösségről van szó, amely évszázadok óta kiváló baráti és üzleti kapcsolatban áll egymással”, hangsúlyozta Momirović.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek