Muzslya: Átadták az adományokat az Emmausz Fiúkollégiumnak - Külhoni Magyarok
Hírek

Muzslya: Átadták az adományokat az Emmausz Fiúkollégiumnak

Megérkeztek ma az adományok a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumba, amelyeket a jótékonysági futás alkalmával gyűjtött össze az Egy vérből vagyunk Alapítvány az elmúlt héten.

A Szabadkai Főkonzulátus megvásárolt 10 kerékpárt, a Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa még tízet adományozott, így összesen húsz biciklit vehettek ma át a fiúk, valamint elhozták a Nemzetközi Teqball Szövetség ajándékát is, egy teqball asztalt, amely egy magyar találmány, és nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, továbbá az őszi idényre való tekintettel a Goodwill Pharma Kft. minden bentlakónak biztosított egy-egy csomagot a termékeiből, hogy a különféle vitaminokból se legyen hiányuk a fiúknak. A kollégium illetékeseinek kérése volt egy nagyobb mélyhűtő, amelyre nagy szükségük van, és ezt is most eljuttatták a helyszínre.

Csallóközi Eszter főkonzul elmondta, hogy a múlt csütörtökön ő maga is bevárta a futókat a röszkei határátkelőnél, és ott jelképesen átvette a stafétát, vállalva, hogy munkatársaival eljuttatja az adományokat Muzslyára. A sport szeretete és a mozgás öröme mottóval futók gondolata megszívlelendő, hiszen a sport is egy összetartó erő, amely hatványozottan nagy jelentőséggel bír a nemzeti összetartozás évében. A főkonzul elmondta, hogy a jótékonysági akciónak folytatása lesz, amikor majd a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, és akkor nagyon sok ember csatlakozásával, a Szabadkai Főkonzulátus munkatársaival együtt bekapcsolódnak a futásba, és Röszkétől, ott ahol megszakadt a futás, majd folytatni fogják, egészen Muzslyáig, amikor újabb sporteszközökkel fogják majd gazdagítani az Emmausz Fiúkollégiumot.

Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója is jelen volt Röszkén, ahol mindenkinek megköszönte a hozzájárulását ehhez az akcióhoz, és most is csak hálával szólt, hogy az adományokat eljuttatták a fiúkhoz, hiszen öröm volt látni a bentlakók örömét, ahogyan birtokukba vették a bicikliket, ahogy próbálgatták az új játékot.

Brindza Lajos, a topolyai Capriolo kerékpárgyár tulajdonosa is jelen volt Röszkén, de most Muzslyán is, hiszen amilyen jól esett a fiúknak, hogy megkapták az új bicikliket, ugyanolyan jó érzéssel töltötte el, hogy ebben a jótékonysági akcióban is részt vehettek, a nemes cél érdekében, mégpedig a nemzeti összetartozás jegyében.

A fiúk pedig elmondták, hogy amíg jó idő van, biztosan sokat fognak kerékpározni, többségük a busz helyett inkább biciklivel mennek majd az iskolába, de a terveik között szerepel egy-két kerékpártúra megszervezése, akár hosszabb távra is örömmel vállalkoznának.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek