Nemzeti összetartozás és erős magyar közösségek - Külhoni Magyarok
Hírek

Nemzeti összetartozás és erős magyar közösségek

2020 a nemzeti összetartozás éve a magyar Országgyűlés döntése alapján, míg a Nemzetpolitikai Államtitkárságnál az erős magyar közösségek éve az idei.

A programsorozatok párhuzamosan zajlanak majd, és kiegészítik egymást – mondta Potápi Árpád János a Pannon Televíziónak. A magyar nemzetpolitikai államtitkár hozzátette, az elmúlt száz év bebizonyította, hogy a magyarság megmaradt és megerősödött minden nehézség ellenére, és számos sikert tud felmutatni. Az év során ezeket a sikereket, sikeres közösségeket szeretnének bemutatni, olyanokat, amelyek a 21. század fiataljai számára is példaként szolgálhatnak. A programév fontos tudnivalóit február elején hirdetik meg, ugyanakkor az eddigi programok is folytatódnak.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A táborainkat, főleg a nagycsaládosok számára tovább szervezzük, A Honvédelmi Sportszövetséggel közös rendezvényeink lesznek, illetve egy tábort is fogunk szervezni, ezek mind Kárpát-medencei szintűek lesznek. És szeretnénk tovább folytatni azokat a programokat, amiket az elmúlt években kezdtünk el. Például a Petőfi Sándor programot, a Kőrösi Csoma Sándor programot, illetve a gazdasági pályázatokhoz alkalmazkodva amellett pedig egy mentorképzést valósítunk meg, ugye ennek egy éve eltelt már a Vajdaságban, ott ezt közösen végrehajtottuk, így elindítjuk Erdélyben is, Kárpátalján és Felvidéken szintén.”

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80