Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban - Külhoni Magyarok
Hírek

Pedagógus-továbbképzés a kopácsi ifjúsági központban

Mozgás- és beszédfejlesztés címmel tartott továbbképzést a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a horvátországi magyar oktatásban-nevelésben dolgozó oktatók, pedagógusok számára, a programra a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban került sor.

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma a „2019 a külhoni magyar gyerekek éve” program keretében több projektre is pályázott. Ezek egyike a pedagógus-továbbképzés, mely a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

A továbbképzést Kozma Szabolcs okleveles gyógypedagógus, oligofrénpedagógia-logo-pédia szakos tanár vezette Mozgás- és beszédfejlesztés címmel, melyen húsz, a horvátországi magyar oktatásban dolgozó óvónő, osztálytanító, anyanyelvápoló pedagógus és tanár vett részt.

Varga Erna tanügyi főtanácsos lapunknak nyilatkozva elmondta, a résztvevők hasznos tudással és jó gyakorlatokkal gazdagodtak, melyeket munkájuk során alkalmazhatnak majd.

Az eseménynek a tavaly év végén átadott kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központ adott otthont, ahol pedagógusszervezetünk az elkövetkező hetekben, hónapokban több programjára is sort kerít.

Új Magyar Képes Újság

Kapcsolodó cikkek