Potápi Árpád János: a kárpátaljai magyarság megmutatta az erejét! - Külhoni Magyarok
Hírek

Potápi Árpád János: a kárpátaljai magyarság megmutatta az erejét!

A kárpátaljai magyarság megmutatta az erejét – fogalmaz Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az ukrajnai önkormányzati választásokat gyorsértékelő közösségi posztjában.

Kimagasló sikereket ért el a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség a tegnapi ukrajnai helyhatósági választásokon – értékelt az államtitkár. Potápi Árpád János külön is gratulál Brenzovics Lászlónak, a szervezet elnökének, valamint Babják Zoltánnak, aki fölényes győzelmet aratott, így rendkívül erős támogatottsággal lesz újra Beregszász polgármestere.

“Megérte a megfeszített munka: a magyarság kivívta a győzelmet, így erős képviselete lesz a következő 5 évben mind megyei, mind járási, mind kistérségi szinten” – olvasható a posztban.

„Csak az erős magyar érdekvédelem garantálhatja a kárpátaljai magyarság szülőföldjén való boldogulását!” – jelentette ki Potápi Árpád János a tegnapi választásokat megelőzően a Magyar Nemzet kárpátaljai választási előzetesében.

A nemzetpolitikai államtitkár elmondta: „Egy közösség ereje az intézményrendszerének erejében rejlik. Ennek elengedhetetlen része az oktatási, a kulturális, a gazdasági oldala, de ugyanúgy a politikai intézményrendszer is. Vasárnap a kárpátaljai magyarság arról dönt, hogy szeretné-e megőrizni és tovább erősíteni ennek a rendszernek az egyik legfontosabb alappillérét, a politikai intézményrendszert. Olyan horderejű döntésről van szó, amely nem csupán pár ember, hanem a teljes kárpátaljai magyarság következő öt évét meghatározza. 2010 óta a kárpátaljai magyarsággal közösen azért dolgozunk, hogy olyan környezetet és lehetőségeket teremtsünk az itt élők számára, amelyben érdemes és jó magyarnak lenni.”

Kárpáti Igaz Szó

Kapcsolodó cikkek