Potápi: az egész magyar nemzet összefogott a bajbajutottakért - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja Magyarország

Potápi: az egész magyar nemzet összefogott a bajbajutottakért

Az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért – mondta közösségi oldalán közzétett videóüzenetében a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád János bejelentette: összehangolják a határon túli területeken zajló gyűjtéseket és segélyakciókat.

Az államtitkár úgy fogalmazott: mély aggodalomra ad okot, hogy a szomszédunkban háború zajlik. Jó érzés ugyanakkor látni azt, hogy nemcsak Magyarország, hanem a teljes Kárpát-medence, sőt, a diaszpóra magyarsága is összefogott a kárpátaljai magyarok, valamint az Ukrajnából menekülők megsegítéséért – fűzte hozzá.

Tájékoztatása szerint telefonon egyeztetett a külhoni magyar közösségek vezetőivel – Brenzovics Lászlóval, Kelemen Hunorral, Pásztor Istvánnal, Forró Krisztiánnal, Horváth Ferenccel és Jankovics Róberttel -, valamint sikerült elérni a Magyar Diaszpóra Tanács regionális elnökeit is.

Bejelentette, döntés született a határon túli területeken zajló gyűjtések és segélyakciók összehangolásáról. A határon túli felajánlásokból, gyűjtésekből befolyt összegeket a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramba küldik, a nem pénzbeli adományokat pedig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül juttatják el a bajbajutottaknak – közölte.

Az államtitkár kiemelte: a cél az, hogy a segítség minél gyorsabban és hatékonyabban jusson el azokhoz, akiknek szükségük van rá. Egyetlen kárpátaljai magyar és egyetlen ukrajnai bajbajutott sincs egyedül. Magyarországra és a magyar nemzetre mindnyájan mindenkor számíthatnak – hangoztatta Potápi Árpád János.

MTI

Kapcsolodó cikkek