Sikeres a Prosperitati kezdő vállalkozóknak kiírt pályázata - Külhoni Magyarok
Hírek

Sikeres a Prosperitati kezdő vállalkozóknak kiírt pályázata

Kiemelkedően sikeres a Prosperitati Alapítvány kezdő vállalkozóknak kiírt pályázata – nyilatkozta Juhász Bálint a Szabadkai Magyar Rádiónak.

Az alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy 420 pályázat érkezett be, ennek egy részét a külföldről hazatelepült fiatalok nyújtották be. A Prosperitatinál jelenleg még nyitott a házvásárlásra és a méhésztelepek kialakítására irányuló pályázat, valamint a földvásárlási támogatásra vonatkozó kiírás. A jövőben ismét számíthatnak a mikro- és kisvállalkozók is segítségnyújtásra – emelte ki Juhász Bálint. A most induló online képzésen 394 kezdő vállalkozó vehet részt, nem volt feltétel, hogy fiatalok legyenek a pályázók. A képzést a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben szervezték meg. Az oktatás és az azt követő vizsga ki fog egészülni a Vállalkozz Vajdaság! oktatási platform elvégzésének feltételével. Ez egy modulokból álló program, amelyre mindenki rácsatlakozhat, hogy bővítse ismereteit és a kérdéseire választ kapjon adózási és jogi ügyekben, a könyvelési szabályokról és a munkaviszonnyal kapcsolatos jogi szabályozásokról, valamint megtanulhat üzleti tervet készíteni. Juhász Bálint elmondta, hogy a jelenlegi koronavírus-helyzetre való tekintettel igyekeztek mindenki számára biztonságos feltételeket biztosítani.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Több mint 360-an sikeresen teljesítették az első képzési napot. Ez egy szép szám és kimagasló arány. Rajtuk kívül pedig több mint tízen jelezték, hogy nem tudnak részt venni. Ez azt jelenti, hogy a pótnapon nekik pótolniuk kell. Tehát az első három napból egyről lehet hiányozni, és erre van egy pótnap amikor kötelezően ezt pótolni kell, illetve van a negyedik nap, ami a vizsganap, illetve az üzlet terv kitöltésének napja. Ez lesz majd az első modul képzési része.”

Pannon RTV

Kapcsolodó cikkek