Szerbiai választások - Potápi: aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz - Külhoni Magyarok
Hírek

Szerbiai választások – Potápi: aki a VMSZ-re szavaz, a magyar jövőre szavaz

Aki a Vajdasági Magyar Szövetségre (VMSZ) szavaz, a magyar jövőre szavaz – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon közzétett videójában.

Potápi Árpád János kiemelte: 2020. június 21-én a nemzeti összetartozás, Trianon 100. évfordulójának évében, Szerbiában sorsdöntő választásokat tartanak. Három szinten: helyi, tartományi és országos szinten dől el, kik fognak irányítani a következő években.

Vasárnap minden vajdasági magyar dönthet arról, szeretné-e, hogy a magyar emberek érdekeit magyar emberek képviseljék a következő években. „Szeretné-e, hogy folytatódjanak a beruházások Szabadkán, épüljenek az újvidékihez hasonló kollégiumok, megmeneküljenek az enyészettől az olyan történelmi emlékek, mint az aracsi pusztatemplom és tovább gazdagodjunk-e olyan értékekkel, mint a doroszlói zarándokhely” – sorolta a politikus.

Vasárnap a vajdasági magyarság arról dönt, szeretné-e, hogy folytatódjon az az évek óta töretlenül zajló munka, ami a helyi magyar közösség megmaradását és szülőföldön való boldogulását szolgálja – hangsúlyozta.

„Trianon 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás évében mutassuk meg, hogy vagyunk, és tegyünk róla közösen, hogy a következő évtizedekben és évszázadokban is legyünk” – fogalmazott, hozzátéve: legyen a 21. század nyertes század a magyarság számára, 2020 pedig győztes év a Vajdaságban élő magyaroknak.

MTI

Kapcsolodó cikkek