Topolya: Gyermekhét a Bambi óvodában - Külhoni Magyarok
Hírek

Topolya: Gyermekhét a Bambi óvodában

Nem maradt el idén sem a gyermekhét megünneplése Topolyán, de az előző évektől eltérő formában történik minden a Bambi óvodában.

Ezen a héten, azaz október 5-től 9-ig ünneplik a gyermekhetet. A topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézményben idén is színvonalas és gazdag programmal, valamint meglepetéssel készülnek a gyerekek számára. Topolya község önkormányzata már hagyományosan minden évben ajándékokat ad át ilyenkor az intézménynek, általában taneszközökkel és játékokkal bővítik az óvoda összes községbeli objektumának felszerelését. Emellett – szintén már hagyományosan – finomságokkal is kedveskednek.

Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi óvoda igazgatónője elmondta, hogy ez alkalommal 620 ezer dinár értékben kaptak a községtől ajándékot. Mintegy 750 gyermek jár óvodába a község területén, 13 helyen zajlik az óvodai oktatás és nevelés. A gyermekhéten hagyományosan Topolya községi elnöke is látogatást tesz munkatársaival az iskoláskor előtti intézménybe. Idén azonban úgy döntöttek, hogy erre nem kerítenek sort a járványügyi helyzet miatt, az ajándékokat azonban elküldték.

Az igazgatónő egy jótékonysági akcióra is felhívta a figyelmet, mellyel valójában lezárják majd a gyermekhetet. Pénteken, október 9-én a topolyai Felvonulás téren 16 és 18 óra között a Bambi óvoda szervezésében jótékonysági akcióra kerül sor. A kis Olivér és Lana megsegítésére szervezik meg a vásárral egybekötött rendezvényt, ahol a felkínált alkotásokat megvásárolhatják, és a befolyó összeget Olivér és Lana folyószámlájára fizetik majd be. Az igazgatónő elmondta, várnak minden segítő szándékú polgárt, hogy járuljon hozzá az akció sikeréhez.

Vajdaság Ma

Kapcsolodó cikkek