Újabb eszközökkel gazdagodtak a „GENIUS” Tehetségpontok - Külhoni Magyarok
Hírek Kárpátalja

Újabb eszközökkel gazdagodtak a „GENIUS” Tehetségpontok

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) 12 millió forint értékű eszköztámogatásban részesítette a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány Tehetségpontjait. Ennek köszönhetően nyomtatókkal, fénymásolókkal, laptopokkal, scannerekkel, projektorokkal és egyéb technikai eszközökkel bővültek a tehetséges gyermekeket felkaroló pontok.

Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány igazgatója örömét fejezte ki aziránt, hogy az eddigi 8 Tehetségpont 2021-ben 15-re bővült, így már egyre sikeresebb az alapítvány által indított tehetséggondozó program. A tehetségpontok vezetőinek és koordinátorainak eredményes évet és sok türelmet kívánt.

­– A tehetséggondozó mozgalom feladata az, hogy a rejtőzködő tehetségeket felkutassa, összegyűjtse és foglalkoztassa, majd a csapatokból kiemelkedő diákokat egy-egy tehetséggondozó hétvégén a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán továbbképezze, és lehetőséget biztosítson számukra magyarországi és ukrajnai megmérettetésekben való részvételre és ezáltal sikerek elérésére. A KMPSZ azzal járul hozzá ehhez a mozgalomhoz, hogy segít technikai eszközökkel felszerelni ezeket a pontokat – emelte ki beszédében Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke.

Az eszközök beszerzéséhez szükséges pályázati támogatást a magyar állam biztosította, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kárpátalja Ma

Kapcsolodó cikkek