Vörös zóna fenyegeti Beregszászt és Ungvárt? - Külhoni Magyarok
Hírek

Vörös zóna fenyegeti Beregszászt és Ungvárt?

Fontos közleményt tett közzé közösségi oldalán Babják Zoltán beregszászi polgármester.

„Figyelembe véve, hogy hirtelen megnőtt a Covid–19 esetek száma, s a lakosság viszonylag kis lélekszámához képest sok a beteg (a ma reggeli állapotok szerint 121 aktív beteg van a városban, akik odahaza gyógyulnak, míg 25 koronavírusos beteget a kórházban kezelnek), nagy a veszélye annak, hogy a technogén-ökológiai, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó állami bizottság az úgynevezett vörös zónába sorolja be Beregszászt, Ungvárt, illetve az Ungvári és a Nagybereznai járásokat.

Ebben az esetben pedig zárva tartanának az oktatási intézmények, a kereskedelmi és szórakoztató központok, nem működne a városi és városközi tömegközlekedés (a szolgálati személyszállítás kivételével), bezárnának a fitnesz-központok, a közszolgáltatási egységek, a közétkeztetési egységek (kivéve azokat, amelyek elvitelre adják ki, illetve házhoz szállítják az ételeket), a szórakozóhelyek stb.

Ezért nagyon kérek mindenkit, hogy tartsák be azokat az előírásokat, amelyek segítenek abban, hogy megvédjék magukat a vírustól: helyesen viseljék a maszkokat, ne feledkezzenek meg a kezük, illetve a felületek fertőtlenítéséről!

Alá szeretném húzni, hogy senki (beleértve a városi tanácsot is) sem érdekelt abban a Beregvidéken, hogy szigorú karantént vezessenek be, hiszen tavasszal már megéreztük a totális leállás költségvetésünkre gyakorolt nagyon negatív hatásait. Vigyázzunk egymásra, mert csak együttes erővel érhetjük el, hogy visszatérjen a normális kerékvágásba a mindennapi életünk!” – olvasható a bejegyzésben.

karpat.in.ua

Kapcsolodó cikkek