400-an voltak a Buckeye Road-i nemzetiségi találkozón Hiramben - Külhoni Magyarok
Június – összetartozás Magyarok a diaszpórában

400-an voltak a Buckeye Road-i nemzetiségi találkozón Hiramben

Az Északkelet Ohio-i Magyar Kulturális Központ vasárnap, június 13-án, tartotta meg a Buckeye Road-i nemzetiségi találkozóját, ami a nyitópiknikük is volt. Ez, ahogy a COVID év előtti években is szokás volt, a hirami parkban került megrendezésre. A látogatók már nagyon ki voltak éhezve a barátokkal, ismerősökkel való találkozásra, ugyanis már a déli nyitásra több mint 200-an érkeztek a parkba.

Délután 1 órakor volt a zászlófelvonás, amikor először a amerikai zászlót húzták fel, ami alatt elhangzott az amerikai himnusz, majd ezt követte a magyar zászló felhúzása, ami alatt a magyar himnuszt énekelték el.

A látogatók már nagyon várták a zászlófelvonásokat, ugyanis ahogy ez befejeződött, azonnal megrohanták az ételpultokat, ahol hosszú, kígyózó sorokban vártak az ételekre.

A vendégeket most is mindenféle finom ételekkel és italokkal várták a szervezők, ezek természetesen csak magyaros fogások lehettek. Az idei menü felhozatala töltött káposzta, kolbász, káposztás tészta, lángos, zsíros kenyér, kávé és sütemény volt. A péksütemények most is, ahogy minden rendezvénynél megszokhattuk, Mezősi Lajos pékmester finomságai voltak. Természetesen, ami szintén nem maradhatott el, a magyar kültéri összejöveteleknél Lajos nagyon finom, helyben, eredeti recept alapján készülő kürtőskalácsa.

A zene és tánc mindig része a hirami piknikeknek, ezalkalommal a Strange Crew szolgáltatta a talpalávalót.

Úgy tűnt, mindenki jól érzi magát, volt enni-innivaló, szórakozási lehetőség. Ami egy kicsit meglepő volt, hogy nagyon kevés fiatallal volt jelen, ugyanis a rendezvényen zömében az idősebb generáció képviseltette magát. Úgy vettem észre, hogy az emberek nagyon örültek egymásnak és annak, hogyismét találkozhattak rég nem látott ismerőseikkel. Jó volt látni, hogy nem mindegy, hogy személyesen találkoznak vagy pedig csak interneten vagy telefonon keresztül tudnak kommunikálni egymással.

Összességében egy nagyon jó nap zárult, mindenki nagyon jól érezte magát, megvolt a lehetőség arra, hogy beszélgessenek, jókat egyenek, iszogassanak, szórakozzanak, táncoljanak és bepótolják azokat a dolgokat, amelyek az elmúlt évben kimaradtak kapcsolatokban, találkozásokban.

Délután 3 óra körül azt mondták a rendezők, hogy 350-nél több ember jelent meg az első Buckeye Road-i találkozó pikniken, de este 6-ig még érkeztek újabb vendégek.

Reméljük, ezen a nyáron több ilyen sikeres piknik lesz. A következő hónapban, július 18-án várják szervezők a piknikkel egybekötött Klasszikus autókiállításra a klubtagokat és az érdeklődőket.

Strober László, Bocskai Rádió

Kapcsolodó cikkek