Elindította adását az első németországi, magyar nyelvű online rádió - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Elindította adását az első németországi, magyar nyelvű online rádió

A Rádió Helló magyar nyelvű online rádió Németországban élő magyaroknak szól a hét minden napján, 06:00 és 24:00 között. A 2020. június 15-én indult hiánypótló kezdeményezés egyik célja, hogy a németül csak keveset beszélő, németországi magyar munkavállalóknak is tájékoztatást nyújtson az életvezetésükkel összefüggő hasznos információkról, valamint közösséget formáljon, a magyar gyökereket ápolja.

A rádió a http://radiohello.de webhelyen vagy az androidos telefonok Google Play áruházában található applikáció letöltésével érhető el. A médium folyamatosan toboroz első sorban amatőr – egyelőre önkéntesként dolgozó –  műsorvezetőket, akik szintén a helyben élő magyarok közül kerülnek ki: sokuk Bajorországból és Észak-Rajna-Vesztfáliából, de a többi német tartományból is. A rádió műsorainak kínálata széles palettán mozog: a hírektől a sporton (Németországban élő magyar sportolók), könnyűzenén, esti mesén, német nyelvleckén, magyar irodalomon át a beszélgetős műsorokig.

Kapcsolodó cikkek

  • Fehér Rózsa Bál Sydneyben

    Amióta magyarok laknak Sydneyben, időközönként megrendezik a Fehér Rózsa Bált, ami a magyar közösség fiatal felnőtt tagjait hivatott bemutatni