Jamie Lee Curtis: „Szeretem a magyar örökségemet!" - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Jamie Lee Curtis: „Szeretem a magyar örökségemet!”

Jamie Lee Curtis az Oscar-díja után magyar mondókát énekelt, majd saját magyar örökségét emlegette – amire beállt a néma csönd.

A legjobb női mellékszereplő kategória díját Jamie Lee Curtis kapta meg. Később a színésznő a backstage-ben elénekelt egy magyar nótát, majd kijelentette: „Szeretem a magyar örökségemet”.

Azonban erre nem reagált semmivel a közönség, beállt a néma csend. Erre meg is jegyezte Curtis: „A terem nagyon elcsöndesült”; végül a beszéde korábbi fordulataira visszautalva azzal fejezte be: „Please, don’t cancel me” („kérem, ne töröljenek”).

Jamie Lee Curtis 1958-ban született a hollywoodi sztárpáros Tony Curtis és Janet Leigh gyermekeként. Tony Curtis szülei zsidó származásúak voltak, apja a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiból, édesanyja a ma Szlovákiában található Nagymihályból származott, onnan vándoroltak ki az Egyesült Államokba.

A videót itt tudják megtekinteni, a mondókás, magyaros rész 5:30-tól kezdődik:

amie Lee Curtis egyébként két éve látogatott Mátészalkára, ősei nyomába eredve. Édesapja, Tony Curtis is többször járt a városban. Személyes relikviáiból kiállítást rendeztek be Mátészalkán, emellett a színészlegendáról kávézót is elneveztek. Jamie Lee Curtis, aki Magyarországon forgatott akkor a Borderlands produkció egyik főszereplőjeként, látogatásakor ezeket a helyszíneket is felkereste, valamint látogatást tett a helyi zsinagógában.

Forrás: Mandiner

Kapcsolodó cikkek