New York: Filmvetítés és adománygyűjtés - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

New York: Filmvetítés és adománygyűjtés

A ReConnect Hungary november 22-én, pénteken este 6:30-tól vacsorával és koktélozással egybekötött filmestre invitált minden kedves érdeklődőt a Magyar Házba.

Adománygyűjtő rendezvényünkön többek között az “Északi menedék” című filmet láthatták az estre látogatók. Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc alatt és után mintegy 200 000 magyar menekült el a világ számos földrészére, országába. Talán az egyik legkülönlegesebb ilyen helyszínt, Izlandot és az oda menekült magyarok életét mutatja be a díjnyertes dokumentumfilm.

Nemcsak témában, de a dekorációval is filmes hangulatot teremtettünk. Fotósarok lett berendezve, ahol minden vendég egy fotó erejéig filmsztárnak érezhette magát a vörös szőnyegen, az asztalokat popcorn és diával körbetekert mécses díszítette.

Az est jobbnál jobb programokkal folytatódott. A vacsora hazai ízeket elevenített fel, a menü rántott hús, és burgonyapüré volt uborka salátával, zárásként pedig egy különleges magyar desszertet, somlói galuskát tálaltunk fel.

Végül a tombola és kötetlen beszélgetés következett a díjnyertes rendezőkkel, Szakonyi Noémival és Vincze Mátéval, akikkel szerencsém van együtt dolgozni.

Az adománygyűjtésen befolyt összeg a Magyar Emberi Jogok Alapítvány ReConnect Hungary programját támogatta.

Dr. Miklós Nóra Pálma – korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek

  • Fehér Rózsa Bál Sydneyben

    Amióta magyarok laknak Sydneyben, időközönként megrendezik a Fehér Rózsa Bált, ami a magyar közösség fiatal felnőtt tagjait hivatott bemutatni