Ünnepi megemlékezés Kölnben - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Ünnepi megemlékezés Kölnben

A Kölnben élő magyarság is méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójáról.

A program koszorúzással kezdődött a nemzetközi lelkipásztori központ udvarában elhelyezett 56-os emlékkeresztnél, ahol a magyar katolikus gyülekezet nevében az Egyháztanács Elnöke, dr. Szathmáry Csaba és a Vitézi Rend nevében v. Hegyi Gábor országos törzskapitány helyezett el koszorút. A szigorú járványügyi előírások miatt idén csak két szervezet képviselői lehettek jelen a megemlékezésnél.

A program a Szent Apostolok-templomban folytatódott, ahol az egybegyűltek ünnepi szentmisén imádkoztak az 1956-os forradalom áldozataiért, majd Brezóczki Gabriella zongoraművész tolmácsolásában halhattunk zenés-irodalmi estet Beethoven-programmal. Sajnos a hatályos törvények miatt csak 25 család vehetett részt az ünnepségen.

Köln Németország negyedik, Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány legnagyobb városa. A Rajna menti településen található a híres kölni dóm, a kölni katolikus érsekség székhelye. Ma a lakosság több mint fele katolikus. Az egyház számos iskolát és szociális otthont működtet, a Kölni Egyetem egyike Európa legrégebbi egyetemeinek.

Gabor von Hegyi

Kapcsolodó cikkek

  • Rákóczi Gála 2023

    A kanadai Rákóczi Alapítvány fennállásának idén a 70. évfordulóját ünnepli. Az Alapítvány egyik alappillére a külhoni magyar diákok nemzeti

  • Tánctábor Healesville-ben

    Hétvégi tánctáborban vehettek részt a Kultúr Körben táncoló gyerekek, a szervezet rendezésében. Péntek délutántól vasárnap délelőttig rophatták a parkett