Washingtoni magyar – magyar találkozó - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Washingtoni magyar – magyar találkozó

A Washington és környékén működő magyar szervezetek vezetőit invitálta meg a Magyarországról érkező delegáció egy megbeszélésre. Ennek a talalkozónak a helyszíne a washingtoni Kossuth Ház volt.

A beszélgetés alatt bemutatkoztak a delegáció tagjai, valamint a Washington és környékén élő magyar szervezetek vezetői, és képviselői. Rózsa Gábor, a Kossuth Alapítvány elnöke – élve az alkalommal – a találkozó helyszínét, a Kossuth Házat is bemutatta. Ez alatt hallhattunk a Kossuth Ház történetéről is azóta, hogy a HRFA (Hungarian Reformed Federation of America), aminek a Kossuth Alapítvány az utódja, tulajdonába került az épület. 2019 nyarán a Magyar Állam megvásárolta az épületet. Azóta számos elképzelés készült, hogy mi legyen az épület jövője. A magyar delegációval röviden ismertették ezeket a célokat és terveket. A résztvevő magyar szervezetek vezetői is hangsúlyozták, hogy mennyire fontos, hogy mihamarabb újra teljes mértékben a magyar közösséget tudja szolgálni a Kossuth Ház, itt Washington környéken.

A találkozót nagyon hasznosnak vélték a delegáció tagjai, mivel megismerhették az itteni szervezetek vezetőit és elképzeléseiket. Az itteni szervezetek vezetőinek is lehetősége adódott közvetlenül beszélni a volt és jelenlegi otthoni képviselőkkel.

Lovassy Zoltán Ákos, korosiprogram.hu

Kapcsolodó cikkek