Zserbó, bejgli és rétes a hamburger hazájában - Külhoni Magyarok
Magyarok a diaszpórában

Zserbó, bejgli és rétes a hamburger hazájában

Pomozi Attila és felesége, Andi hat évvel ezelőtt költöztek ki az Egyesült Államokba, Florida államba, Miamiba. Itt indították el saját vállalkozásukat, a Herbert’s Bakery&Bistro nevet viselő magyaros pékségüket. Eredetileg kávézót és cukrászdát szerettek volna működtetni, de időközben nagy hangsúlyt kaptak náluk a kenyerek és a péksütemények is.

A hét minden napján nyitva vannak, vasárnap pedig igazi magyar különlegességekkel várják az oda betérőket. Ilyenkor levest, „másodikat” és desszertet is felszolgálnak. A pékség felhozatalából persze nem hiányozhat a zserbó, pozsonyi kifli, almás pite, bejgli és rétes sem. Bizonyos napokon még csirkepaprikást és a gulyást is készítenek, amit a helyiek ismernek és szeretnek is. Attila és Andi az ételek útján népszerűsítik Amerikában a magyar kultúrát és ápolják az otthoni hagyományokat.

Kapcsolodó cikkek

  • Magyar ízek Santiagóban

    Santiagóban megrendeztük az első magyar főzőklubot: közös rakott krumpli, jókedv és emlékek ízei hozták össze a közösséget.

  • Évzáró cserkész portya Drezdában

    A három napos, péntektől vasárnapig (06.13-15.) tartó portyán a rengeteg játék kézműveskedés és tábortűz mellett megtörtént a cserkész korosztály