A diplomácia a megoldás a háborúra - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

A diplomácia a megoldás a háborúra

A diplomáciai eszközök jelentik a megoldást az orosz–ukrán háborúra − írta az ukrán hivatali partnerével való találkozó után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kulebával egyeztetett Washingtonban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A találkozóról a közösségi médiában számolt be.

A diplomácia nem az, ha az ember csak azzal beszél, akivel mindenben egyetért. A kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani, mert csak a párbeszéd, csak a diplomáciai eszközök jelenthetik a megoldást a szomszédban zajló háborúra. Most is kihasználtuk az alkalmat arra, hogy áttekintsük a háborús helyzetet, megállapodtunk arról, hogy egy új kormányközi akciótervben foglaljuk össze azokat a teendőket, amelyek segítenek a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a határ menti együttműködés, a gazdaság, az oktatás és az energetikai együttműködés tekintetében − írta a tárcavezető a Facebookon.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolodó cikkek

  • Megnyitotta kapuit Gombaszög

    Kezdetét vette az idei Gombaszög fesztivál, amely július 16-21. között 35 programhelyszínen, köztük hat zenei színpadon több mint 80