A Jövőt építünk pályázatra március 11-e éjfélig lehet jelentkezni - Külhoni Magyarok
általános Erdély Felvidék Hírek Horvátország Kárpátalja Magyarország Muravidék Pályázatok Vajdaság

A Jövőt építünk pályázatra március 11-e éjfélig lehet jelentkezni

Március 11-ig lehet jelentkezni a Jövőt építünk című felhívásra, amelyet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága hirdetett meg a 2022 a cselekvő nemzet éve keretében. A felhívásra a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával megvalósított bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészei jelentkezhetnek.

A pályázat meghirdetésekor Potápi Árpád János államtitkár kiemelte: a Magyar Kormány 2010 óta jelentős forrással támogatta, hogy a bölcsődei és óvodai intézményekben a magyar gyerekek számára fenntartott férőhelyek jelentősen bővüljenek. A külhoni magyar közösségek is több mint 900 új vagy felújított épülettel gazdagodtak. Hozzátette: az új vagy megújított épületek az építészek munkáját is dicsérik, hiszen nekik köszönhető az, hogy egy-egy településképen is látható a közös és minőségi, magyar munka eredménye.

A Jövőt építünk pályázatra magyarországi és külhoni építészek jelentkezhetnek. A pályázat célja díjazni és megismertetni a közvéleménnyel, a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával épült mintaértékű bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészeit.

A felhívásra benyújtott pályázatokat neves szakemberekből álló Bírálóbizottság fogja szakmailag értékelni és több kategóriában díjazni. A nyertes pályázatokat 500.000 – 2.000.000 forint közötti összegben pénzjutalomban részesülnek.

Jelentkezési határidő: 2022. március 11. (kedd) 24.00 óra.

Pályázni lehet bármely, a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával megvalósult bölcsődei, óvodai létesítménnyel, épülettel.

A jelentkezés részletei és a részletes pályázati kiírás a https://www.kulhonimagyarok.hu/epiteszetipalyazat/ linken keresztül érhető el.

Potápi Árpád János államtitkár videós bejelentése az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/potapiarpad/videos/462347375667983

Kapcsolodó cikkek