Erdélyi családi túrával kezdte az új évet Novák Katalin köztársasági elnök - Külhoni Magyarok
általános Erdély Hírek

Erdélyi családi túrával kezdte az új évet Novák Katalin köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök Erdélyben tartózkodik a hétvégén, a Vargyas-szorosban készült fotót tett közzé Facebook-oldalán pénteken délután.

„Családi hosszú hétvége Erdélyben. Túra a Vargyas-szorosnál” – írta Novák Katalin a közösségi oldalon. Fényképet is posztolt, amelyen a férjével együtt egy patak pallóján látható. A vadregényes szépségű Vargyas-szoros a Rika-hegység északi részében, a háromszéki Vargyastól északnyugatra, a Hargita megyei Homoródalmástól keletre található. Novák Katalin péntek este megtekintette a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub jégkorongmérkőzését a Cenk alatti városban. „Jó volt együtt szurkolni!” – írta az államfő, szelfiket posztolva a csíkszeredai hokiszurkolók körében.

A köztársasági elnök szívesen kirándul Erdélyben: családjával tavaly augusztusban a Székelyföldön nyaralt, erről is beszámolt közösségi oldalán. Nyári kirándulása alkalmával a Hargita megyei Farcádon vett részt az új kenyér ünnepi istentiszteleten, aztán Gyergyóban kirándult, és a Kis-Cohárd tetején készült családi képet osztott meg. Azt megelőzően már járt Erdélyben, áprilisban Novák Katalin részt vett Nagykárolyban Kölcsey Ferenc szobrának felavatásán, majd májusban elzarándokolt a csíksomlyói búcsúba.

Forrás: Krónika

Fotók: Novák Katalin hivatalos Facebook-oldala

 

Kapcsolodó cikkek