Forró Krisztián: A köztársaságielnök-jelöltség nem egy személyes ambíció beteljesítéséről szól - Külhoni Magyarok
általános Felvidék Hírek

Forró Krisztián: A köztársaságielnök-jelöltség nem egy személyes ambíció beteljesítéséről szól

Zselízen találkozott választóival Forró Krisztián, a Magyar Szövetség köztársaságielnök-jelöltje.

„A szakmai tanácskozáson megvitattuk az aktuális megyei ügyeket. A Lévai járásból választott öt megyei képviselő bemutatta az elért eredményeket, egyben konstatáltuk, hogy mennyivel könnyebb eredményeket elérni a déli régiók és a magyarság számára, ha erősebb képviselettel rendelkezünk a testületben. Továbbá megvitattuk az előttünk álló feladatokat és átvettük a köztársasági elnöki és az Európai parlamenti választás ügyeit”

– foglalta össze Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke.

Az ülés második felében Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke, köztársasági elnök-jelölt nyilvános lakossági fórumot tartott, amelynek keretei között megosztotta köztársasági elnöki céljait.

„Ha nem vagyunk a pályán, nem tudunk gólt rúgni. Tudják ezt Zselízen, a Garam menti magyarság fontos bástyájában is”

– fogalmazta meg, majd hozzátette:

„A köztársaságielnök-jelöltség nem egy személyes ambíció beteljesítéséről, hanem közösségünk szolgálatáról szól. Lehetőség arra, hogy a magyar közösség érdekei és jogai végre az előtérbe kerüljenek. A magyar kisebbségnek jogában áll, hogy saját érdekeit és értékeit képviselje, a helyi önkormányzatoktól egészen az állam vezetéséig, ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Szereplésem eredménye hatással lesz a felvidéki magyarság lelkiállapotának alakulására az elkövetkező időszakban. Fontos lesz közösségünk erősödése és önbizalmunk növelése szempontjából.”
Forrás: ma7.sk

Kapcsolodó cikkek

  • Tudatos sikerépítés

    Együttműködve a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületével a Prosperitati Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság negyedik alkalommal indítja el a Vajdasági