Gál Kinga: Magyarország mindent megtesz a béketeremtésért - Külhoni Magyarok
általános Hírek Kárpátalja Magyarország

Gál Kinga: Magyarország mindent megtesz a béketeremtésért

Magyarország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnában béke legyen, készek voltunk áldozatokat hozni, öt uniós szankciós csomagot támogattunk, a hatodikat azzal a feltétellel, hogy az Oroszországot sújtó olajembargó nem vonatkozik a vezetékes szállításra, mert az katasztrofális következményekkel járt volna Magyarország számára – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban, az MTI-nek adott sajtónyilatkozatában.

A képviselő elmondta: a legutóbbi uniós csúcson Orbán Viktor miniszterelnöknek sikerült megvédenie a rezsicsökkentést, egyedüli vezetőként állt ki a magyar családok érdekeiért, és dolgozott az egység érdekében a közös megoldáson.

Gál Kinga szerint egyre több helyről hallatszik Európában, hogy komoly gazdasági problémák várhatóak. „Európa nem kerülhet rosszabb helyzetbe, mint Oroszország a szankciók bevezetése után, nem okozhatunk nagyobb kárt saját népeinknek. Ez kellene, hogy legyen a fő szempont a döntések meghozatalakor” – hangsúlyozta a képviselő.

A politikus hozzátette: Magyarország határozottan elítéli a háborús bűncselekményeket, ezek nem maradhatnak megtorlatlanul, az orosz agressziót nem lehet védeni. Hangsúlyozta: Magyarország segíti Ukrajnát, naponta mintegy 10 ezer menekültet fogad be, történelme egyik legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre.

Arra is kitért, hogy Magyarország azért nem támogatja az egyházi vezetőket célzó szankciókat, mert az ilyen intézkedések a béke megteremtését nehezítik meg.

MTI

Kapcsolodó cikkek