Gulyás Gergely: fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség - Külhoni Magyarok
általános Hírek Magyarország

Gulyás Gergely: fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség

A kormány támogatja az Országgyűlés előtt lévő határozati javaslatot az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban és továbbra is azon a véleményen van, hogy mielőbbi fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.

Gulyás Gergely közölte, a kormány szerint elhúzódó háborúra kell készülni és a háborúra adott szankciós válaszok miatt a gazdasági nehézségek is megmaradnak. Hozzátette, a magyar álláspontot világos: Magyarország elítéli az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának.

Azt mondta, a javaslat parlamenti vitájában kiderült, a belpolitikai viszonyok nem változtak, a magyar baloldal továbbra is támogatja a szankciókat, fegyvereket szállítanának Ukrajnának és Magyarországot belesodornák a háborúba.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a szankciók miatt az infláció rekordokat döntött, de a kormány reményei szerint az év utolsó hónapjára egyszámjegyűre csökken, ennek érdekében számos intézkedést hozott a kabinet.

MTI

Kapcsolodó cikkek

  • Aki Szabadkát várossá tette

    Hétfőn Szabadkán felavatták Bíró Károly, a város egykori polgármestere a Radić fivérek utcában lévő egykori otthonának falán lévő emléktábláját.